De CoPulsation™ Milking System en Dairy Solutions hebben hun krachten gebundeld zodat melkveehouders in nederland beschikt over de nieuwste innovatieve apparatuur.

The CoPulsation™ Milking System and Dairy Solutions have teamed up to provide dairy farmers in the Netherlands with local access to the latest in innovative dairy equipment products.

Dairy farmers in the Netherlands are being challenged to reduce the use of antibiotics and to improve the life expectancy of their cows. Mastitis is a primary cause of the use of antibiotics and the many reasons for culling cows much sooner than necessary. The CoPulsation™ Milking System provides a unique and proven solution to meeting these challenges.

There are dairy farms in the Netherlands and Germany that have upgraded their milking facilities to the CoPulsation™ Milking System.

The primary contact in the Netherlands is Dairy Solutions at:

Dairy Solutions

Ferdinand Veenstra
Prikwei 32
8495NG Aldeboarn
The Netherlands
KvK Leeuwarden
01177377

tel: +31 (0) 566 - 632568
gsm: +31 (0) 683 - 333430
fax: +31 (0) 847 - 117819
email: info@dairysolutions.nl

www.dairysolutions.nl

Wat is CoPulsation™?

Het CoPulsation™ Milking System is een innovatief pulsatie systeem welke betaat uit pulsatoren, electronica voor de besturing van de pulsatoren, bekers, voeringen en pulsatie T-splitters op de melkklauw. Het product is eenvoudig te installeren en onderhouden en kan elk bestaand pulsatiesysteem vervangen. Het is in gebruik op melkveebedrijven variŽrend van emmer-installaties tot moderne dayries waar 1000+ koeien rond de klok worden gemolken. CoPulsation™ is het enige systeem dat dieren met een machine op een humane manier melkt. Het geeft een zachte maar effectieve massage gedurende de rustfase. Dit lijkt sterk op het zuigen en sabbelen van een (pasgeboren) kalf.

Een prestatie-gerichte oplossing in mastitis preventie!

Ondanks alle kennis en onderzoek op het gebied van preventie in uiergezondheid blijft Mastitis/celgetal het nummer 1 probleem mbt de gezondheid van melkkoeien. Wat we wel weten is dat de melkinstallatie een belangrijke schakel is in voorkomen van nieuwe mastitis gevallen. Door onjuiste afstelling of gebreken in de installatie zorgt deze juist voor beschadigde spenen of speenkanalen en verzorgt ze het binnendringen van bacteriŽn. De machine is verantwoordelijk voor het vacuum, het 'oogsten' van de melk en de benodigde rust voor de spenen. Onderzoek door Dr. Derek Forbes (voorheen dierenarts in UK en voorzitter van FELASA) toonde aan dat de 'knellende' werking van een reguliere tepelvoering wordt veroorzaakt door een conventioneel pulsatiesysteem. Hierbij worden niet-mobiele bacterien in het tepelkanaal omhoog geduwd waarmee nieuwe infecties ontstaan.

Conventional milking machines cause iner crawl and canal damage resulting in mastitis and poor milking performance, understand why. Discover that this is a known problem.

LR Gehm markets several products to dairy farmers: